Jadłonomia i Pascal Brodnicki, czyli kuchenne eksperymentowanie trwa
W tej chwili 'wyjada' się zupa z soczewicy inspirowana przepisem z książki Marty Dymek i chyba również zostanie hitem na długo. Ale zdecydowanym faworytem miesiąca został smalec z fasoli. Idealny, smakuje każdemu, z dodatkiem ogórka kiszonego nie ma sobie równych! Na pewno jeszcze nie raz będę go robiła :)
Inspiracja przepisem Pascala Brodnickiego to konieczność wykorzystania w jakiś sposób banalnego schabu. W 'lidlowskiej' książce "Pascal kontra Okrasa" znalazłam kilka naprawdę fajnych przepisów na to mięso, więc na pewno i tymi wrażeniami się podam. Tym razem był schab zapiekany pod beszamelem z pieczarkami. Schab okazał się być miękki i soczysty, sos kremowy, no a pieczarki- już wg mojego przepisu- boskie!
Miłego popołudnia!
Ależ pysznie wygląda jedzonko :))
OdpowiedzUsuńCzy możesz podać przepis na zupkę z soczewicy? Bardzo chętnie zrobiłabym ją :)
Smakowicie wygląda:) Można prosić o przepis na smalczyk z fasoli:)))
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
uzupełnię wpis o przepisy jeszcze dzisiaj wieczorem :)
OdpowiedzUsuńZastanawiałam sie nad ta książką ale jedzonko wygląda smakowicie.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam.
Dużo słyszałam o tej książce i chyba też się skuszę
OdpowiedzUsuńpolecam tą książkę, wiele fajnych przepisów!
OdpowiedzUsuń