poniedziałek, 14 lipca 2014

Piknikowe zawijańce z ciasta frnacuskiego

Szybki i łatwy sposób na wyczarowanie czegos na piknik czy też na lekki obiad. W towarzystwie sałatki będzie idealny w takie upały. Przepis powstał z konieczności wykorzystania tego, co leżało w lodówce :) nie po raz pierwszy z takich przypadkowych dość produktów powstają całkiem smaczne potrawy.






Piknikowe zawijańce

opakowanie ciasta francuskiego
gotowany kurczak- 1 pierś lub to, co zostało np z gotowania rosołu
kubeczek śmietany 18%
trochę żółtego sera utartego na grubych oczkach
brokuly
czosnek, sól i pieprz



Na rozmrożonym kawałku ciasta francuskiego układamy kawałki kurczaka i brokuły. Śmietanę łączymy z serem, czosnkiem i przyprawiamy, rozlewamy na warstwę kurczakowo-brokułową. Zawijamy ciasto w coś na kształt rolady, tniemy na ok. 2 cm kawałki.  Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, pieczemy ok. 20 min w 180stC.
Świetnie smakuje na ciepło i na zimno.


smacznego !

3 komentarze:

  1. Bardzo fajna i szybka przekąska , takie ślimaczki :) Robię właśnie takie z szynką i szpinakiem :) Muszę koniecznie spróbować z brokułami :) Pozdrawiam cieplutko :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Rolada wygląda wyjątkowo pysznie, chętnie spróbuję ! Pozdrawiam - M.

    OdpowiedzUsuń