piątek, 13 sierpnia 2010

łatwa przekąska



Na ostatniej rodzinnej imprezie podałam nową przekąskę, która przypadła wszystkim do gustu i wpisała się w moje stałe menu :))

Są to faszerowane muszle
potrzebujemy:
ok. 20 dużych muszli makaronowych
2 puszki tuńczyka
kilka łyżek kaparów i oliwek
20g tartego żóltego sera
kilka suszonych pomidorów
sól, pieprz, bazylia

Makaron gotujemy al dente, pozostałe składniki mieszamy. Nadziewamy muszelki- serwujemy :))
Proste, a efektowne :)


3 komentarze:

  1. bardzo efektownie wyglądają takie muszle

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają bardzo apetycznie!
    I z pewnością są smaczne.
    Kiedyś spróbuję.
    Pozdrowienia i miłego weekendu.

    OdpowiedzUsuń
  3. wyglądają bardzo apetycznie

    OdpowiedzUsuń