poniedziałek, 14 czerwca 2010

wiosenny obiad


Ponieważ upał za oknem nie sprzyja zbytnio długiemu przesiadywaniu w kuchni, na naszym stole znalazły się ostatnio dania, których przygotowanie trwa chwilę ;-)
Tu na obiad zajadaliśmy kotlety mielone z grila z sałatką ziemniaczaną, której przepis można znaleźć w czerwcowym numerze Kuchni.
Podaję dla zainteresowanych:

6-8 młodych ziemniaków ugotowanych w mundurkach
kilka rzodkiewek
pół głowki sałaty
oregano
jogurt
sok z cytryny, czosnek, sól, pieprz

składniki wystarczy wymieszać :))

2 komentarze:

  1. Fajna ta sałatka!Nie trzeba do mięsa ziemniaków gotować!
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Nam też bardzo przypadła do gustu :) na pewno częściej zagości na naszym stole ;-)

    OdpowiedzUsuń