środa, 28 kwietnia 2010

Zielona zupa z mięsnymi pulpecikami


Zupę tą przyrządzam zawsze, kiedy mąż ma ochotę na kotlety mielone na obiad. Odkładam trochę mięsa specjalnie do zrobienia tej zupy. A kotlety będa dzisiaj: z dodatkiem pora i musztardy, grilowane na patelni :))


składniki:

1 l wywaru z jarzyn
zielona fasolka szparagowa- z puszki lub mrożona, ilość wedle uznania
groszek zielony- j.w.
por- ja daję trochę białej i zielonej części

na pulpety:
30dag mięsa mielonego mieszanego
białko
łyżka tartej bułki
sól, pieprz, zielona pietruszka

Na gorący wywar wrzucamy fasolkę, groszek i pora, zagotowujemy. Wrzucamy uformowane pulpeciki i gotujemy ok. 7 min, aż wszystkie wypłyną na powierzchnię. Zupę podajemy z ziemniakami puree lub z wody polanymi zrumienionym masłem.


1 komentarz:

  1. Jaka fajna i prosta zupka.Myślę ,że mojemu mężowi też będzie smakowała!
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń