sobota, 19 czerwca 2010

Lekka kuchnia

Przyszła pora na wykorzystanie kolejnego przepisu z książeczki GW-Kuchnia na majówkę. Tym razem filety kurczaka marynowałam w oleju, soku z cytryny, czosnku i ziołach. Po 30 min zawinęłam w paski boczki i upiekłam na patelni grilowej. Kurczaka podałam na sałatce "prawie greckiej", z dodatkiem rzodkiewki i oscypkiem zamiast fety. Znowu było pysznie :-)

poniedziałek, 14 czerwca 2010

wiosenny obiad


Ponieważ upał za oknem nie sprzyja zbytnio długiemu przesiadywaniu w kuchni, na naszym stole znalazły się ostatnio dania, których przygotowanie trwa chwilę ;-)
Tu na obiad zajadaliśmy kotlety mielone z grila z sałatką ziemniaczaną, której przepis można znaleźć w czerwcowym numerze Kuchni.
Podaję dla zainteresowanych:

6-8 młodych ziemniaków ugotowanych w mundurkach
kilka rzodkiewek
pół głowki sałaty
oregano
jogurt
sok z cytryny, czosnek, sól, pieprz

składniki wystarczy wymieszać :))

wtorek, 8 czerwca 2010

romantycznie

Długi weekend czerwcowy tradycyjnie spędziliśmy na wsi :) ponieważ karmienie córki wypada akurat w okolicach 20, tym razem mąż został oddelegowany do zrobienia zdjęć nieba podczas zachodu słońca. Uważam, że spisał się na medal ;-)