farfale, farfale, farfale....czyli makaron na szybko

Farfale z boczkiem i groszkiem w sosie z sera pleśniowego

składniki na 2 osoby

250g makaronu farfale
300g zielonego mrożonego groszku
200g boczku wędzonego
biała część pora
łyżka śmietany 18%
100g sera pleśniowego

Makaron gotujemy al dente; w tym czasie podsmażamy boczek z porem, dodajemy ugotowany groszek, mieszamy. Ugotowany makaron dodajemy do boczku, mieszamy.
Sos: w śmietanie rozpuszczamy ser pleśniowy, polewamy makaron.
Zajadamy ze smakiem :)))

Komentarze

  1. Brzmi i wygląda bardzo apetycznie, chętnie wypróbuję.
    Pozdrowienia.

    OdpowiedzUsuń
  2. fajne są te kokardki makaronowe i kuleczki groszku

    OdpowiedzUsuń

Publikowanie komentarza

Popularne posty z tego bloga

Koniec lata na wsi

Cytrusowa mikstura dla smaku i zdrowia

Oswajanie stycznia i poświąteczne wspominki