farfale, farfale, farfale....czyli makaron na szybko
Farfale z boczkiem i groszkiem w sosie z sera pleśniowego
składniki na 2 osoby
250g makaronu farfale
300g zielonego mrożonego groszku
200g boczku wędzonego
biała część pora
łyżka śmietany 18%
100g sera pleśniowego
Makaron gotujemy al dente; w tym czasie podsmażamy boczek z porem, dodajemy ugotowany groszek, mieszamy. Ugotowany makaron dodajemy do boczku, mieszamy.
Sos: w śmietanie rozpuszczamy ser pleśniowy, polewamy makaron.
Zajadamy ze smakiem :)))
składniki na 2 osoby
250g makaronu farfale
300g zielonego mrożonego groszku
200g boczku wędzonego
biała część pora
łyżka śmietany 18%
100g sera pleśniowego
Makaron gotujemy al dente; w tym czasie podsmażamy boczek z porem, dodajemy ugotowany groszek, mieszamy. Ugotowany makaron dodajemy do boczku, mieszamy.
Sos: w śmietanie rozpuszczamy ser pleśniowy, polewamy makaron.
Zajadamy ze smakiem :)))
Brzmi i wygląda bardzo apetycznie, chętnie wypróbuję.
OdpowiedzUsuńPozdrowienia.
fajne są te kokardki makaronowe i kuleczki groszku
OdpowiedzUsuń