sobota, 31 lipca 2010

farfale, farfale, farfale....czyli makaron na szybko

Farfale z boczkiem i groszkiem w sosie z sera pleśniowego

składniki na 2 osoby

250g makaronu farfale
300g zielonego mrożonego groszku
200g boczku wędzonego
biała część pora
łyżka śmietany 18%
100g sera pleśniowego

Makaron gotujemy al dente; w tym czasie podsmażamy boczek z porem, dodajemy ugotowany groszek, mieszamy. Ugotowany makaron dodajemy do boczku, mieszamy.
Sos: w śmietanie rozpuszczamy ser pleśniowy, polewamy makaron.
Zajadamy ze smakiem :)))

wtorek, 20 lipca 2010

szybki makaron

Dania makaronowe mają tą zaletę, że są niesamowicie szybkie w przygotowaniu i zawsze bardzo smaczne.
Tym razem jedliśmy makaron papardelle z suszonymi pomidorami, cukinią smażoną z czosnkiem, wszystko wymieszane z łyżką sera mascarpone. Ot, i cały przepis :)))