coś z mielonego
Tą wersję kotletów mielonych robię już któryś raz z kolei. Zastapiły one w moim domu tradycyjne smażone mielone, a są o wiele smaczniejsze. Przygotowuje się je tak samo szybko jak te tradycyjne, chwilę muszą odczekać w lodówce a potem w zasadzie robią się same.
Przepis banalnie prosty:
do mięsa mielonego- ok 0,5kg dodaję:
* posiekaną czerwoną cebulę
* ząbek czosnku
* posiekaną połówkę czerwonej papryki
* pietruszkę zieloną
* kminek
* sól, pieprz
wszystko razem wyrabiam na zwartą masę i na ok. 30min wstawiam do lodówki. W tym czasie namaczam drewniane patyczki do szaszłyków. Potem formuję zgrabne kotleciki i nadziewam na patyczki, piekę ok, 30 min w nagrzanym piekarniku. W połowie pieczenia trzeba je odwrócić na drugą stronę.
Jemy je z różnymi dodatkami: tzatziki i ziemniaczki, sałata z warzywami; bagietka i fasolka szparagowa. Są idealne i na ciepło i na zimno.
Przepis banalnie prosty:
do mięsa mielonego- ok 0,5kg dodaję:
* posiekaną czerwoną cebulę
* ząbek czosnku
* posiekaną połówkę czerwonej papryki
* pietruszkę zieloną
* kminek
* sól, pieprz
wszystko razem wyrabiam na zwartą masę i na ok. 30min wstawiam do lodówki. W tym czasie namaczam drewniane patyczki do szaszłyków. Potem formuję zgrabne kotleciki i nadziewam na patyczki, piekę ok, 30 min w nagrzanym piekarniku. W połowie pieczenia trzeba je odwrócić na drugą stronę.
Jemy je z różnymi dodatkami: tzatziki i ziemniaczki, sałata z warzywami; bagietka i fasolka szparagowa. Są idealne i na ciepło i na zimno.
louis vuitton outlet
OdpowiedzUsuńI am really impressed with your writing skills as neatly as with the structure on your weblog.
Is that this a paid theme or did you modify it your self?
Anyway stay up the nice high quality writing, it's uncommon to see a great weblog like this one these days..